Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītiet sīkdatņu lietošanai šajā mājaslapā. Lasīt vairāk
Jautā mums: +371 67225555
0
Jūsu favorītu sarakstā nav pievienots neviens objekts
Jūsu favorītu saraksts 0 objekti -/s

/mēn.

Šodien SIA “Vestabalt” valdes locekle Līga Plaude-Stukovenko piedalījās Starptautiskās konferences “Nekustamā īpašuma nozares perspektīva: nākotnes telpā” diskusijā “Nākotnes mājoklis –  kur dzīvosim un kā dzīvosim?” 

Domājot par nākotnes mājokļu attīstību Latvijā, ļoti svarīga ietekme būs Latvijas kopējai ekonomiskajai un demogrāfiskajai izaugsmei. Ir svarīga Rīgas pilsētas un citu pilsētu sadarbība ar attīstītājiem un investoriem, piedaloties infrastruktūras pastāvīgā uzlabošanā, birokrātiskā sloga mazināšanā, lai investori vēlētos būvēt jaunus energoefektīvus un iedzīvotājiem pieejamus mājokļus. Pasaules piemēri rāda, ka pieaugs pieprasījums pēc energoefektīviem un ilgtspējīgiem mājokļiem (modulārā būvniecība), lai mājoklis būtu pielāgojams īpašnieka dažādiem dzīves cikliem, piemēram, no privātmājas, pēc bērnu izaugšanas, izveidojot dvīņu māju, lai daļu varētu izīrēt. Cilvēki domā ilgtermiņā un tagad arī nekustamo īpašumu segmentā dominē “mazāk ir vairāk”, pievēršot uzmanību uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksām, rūpīgi izvērtējot īpašuma vērtību pēc 10 un 20 gadiem.

Pilsētās aiz vien vairāk būs pieprasījums pēc kvalitatīviem, zaļajiem projektiem. Līga Plaude kā vienu no pasaulē labākajiem piemēriem minēja projektu Bosco Verticale, kas ir veiksmīgi integrēts Milānas vēsturiskajā centrā, paaugstinot visu blakus esošo īpašumu vērtību. Latvijas izaicinājums ir tas, ka augstvērtīga arhitektūra un ilgtspējīgi būvniecības risinājumi ir dārgi, un domājot par nākotnes mājokļu attīstību, tam ir jāiet roku rokā ar Latvijas iedzīvotāju labklājības un maksātspējas uzlabošanos.

 

Aiz vien svarīgāka būs mājokļu drošība, domājot ne tikai par jauniem IT drošības risinājumiem, bet arī vai mājoklis ir drošs pret applūšanas un vētras riskiem, neatkarīgs no pieslēgumiem tikai pilsētas komunikācijām, dodot lielāku priekšroku alternatīvajiem enerģijas un siltuma padeves avotiem.

 

Ilgtspējīgi, energoefektīvi, droši un videi draudzīgi risinājumi, kas tiek izbūvēti un integrēti pilsētvidē.

 

Augstvērtīgas arhitektūras piemērs ar detaļās pārdomātu apzaļumošanu uz katra no balkoniem, kas pasargā dzīvokli no trokšņiem, uzlabo gaisa kvalitāti, veiksmīgi apvienojot urbāno vidi ar dabu. Projekta dzīvokļu kvadrātmetra cena no 9500 līdz 12 000 eiro.

 

Eiropas viena no viszaļākajām pilsētām, kas līdz 2035. gadam ir uzstsādījusi mērķi nodrošināt visu pilsētu ar 100 % atjaunojamo enerģiju. Ir veikti ieguldījumi, lai nodrošinātu iedzīvotājus ar publiskā transporta pieejamību (tikai ”zaļā enerģija”), kas palīdz ievērojami samazināt automobīļu izmantošanu.

 

Pirmais daudzstāvu projekts, kur enerģija ēkai tiek nodrošināta ar vēja turbīnām, kas ir veiksmīgi integrētas ēkas kopējā arhitektūrā.

Atpakaļ
Iepriekšējais raksts

Diskusija “Nākotnes mājoklis –  kur dzīvosim un kā dzīvosim?”